Savršenstvo na italijanski način Parfemi / U fokusu

Milano, severna prestonica mediteranske zemlje, predstavlja dom mode i dizajna i svakako je najmoderniji i najsofisticiraniji grad u Italiji. Potiče iz vremena Kelta, tačnije osnovan je oko 580 godine pre nove ere pod imenom Medelan koje znači „na pola puta“. Postao je Mediolanum 220. godine pre nove ere kada ga je osvojila rimska vojska.

Od tog trenutka, postao je granično naselje između civilizacije i varvarskih zemalja. Milano je bio izuzetno važan grad u Srednjem veku i od presudnog značaja u doba renesanse, i kolevka političkih i kulturnih pokreta od vremena prosvetiteljstva do ekonomskog buma, od industrijske revolucije do studentskih protesta.

„Da biste upoznali Milano, morate da zaronite u njega,“ rekao je pisac Guido Piovene, dok je Giuseppe Marotta u svojoj prelepoj knjizi Le Milanesi napisao da grad „ne treba da se posmatra, već udiše“.

Otud ideja za Le Vie di Milano, kolekciju Trussardi Parfums od šest neverovatnih unisex mirisa koje su kreirali najbolji parfimeri današnjice. Od ove grupe vrhunskih ’noseva’ zatraženo je da iscrtaju olfaktornu mapu različitih delova grada, zajedno klasifikujući mirise, stil, emocije i navike koje su tipične za takozvani milanski duh. Rezultat je fascinantna mešavina prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Elegantni i evokativni bez premca, ovi mirisi stvaraju koktel isparljivih organskih jedinjenja na koži koji definišu miris grada.

Sa Le Vie di Milano, Trussardi Parfums otvara vrata percepcije samo najboljima. Pošto u proseku dnevno udišemo kroz nos 25.000 puta, vredi ponuditi mu savršenstvo.

Stil je neophodnost, dok se elegancija se izražava kroz savršenu ravnotežu oblika, boja i materijala.
Šest bočica od neprozirnog stakla krasi izvajani stoper u boji zlata koji verno prikazuje minijaturnu glavu italijanskog hrta. Mala kožna ogrlica u boji svake od bočica obavijena je oko vrata ovog plemenitog psa koji je simbol brenda.
Za svaki miris, isti nosevi su predložili idealnu Pantone nijansu. U skladu s tim, dominantna boja za Limitless Shopping Via della Spiga je puder bež koju otmene žene Milana nose često i drage volje. Naročita siva nijansa koja povezuje beton sa čelikom je bila izbor za bočicu Aperitivo Milanese Porta Nuova mirisa. Plavo-zelena boja koja se nazire iz neizmernih dubina orkestra, pobednički stiže na bočicu za Behind the Curtain Piazza alla Scala. Za Passeggiata in Galleria Vittorio Emanuele II, referentna boja je terakota, elegantna ekscentričnost viših slojeva. Umetnička strana četvrti Brera kojoj je posvećen I Vicoli Via Fiori Chiari miris predstavljena je tamnom bordo nijansom, dok crna boja dominira bočicom i pakovanjem za Musc Noir Perfume Enhancer.
Trussardi logo i naziv parfema su utisnuti u zlatnoj boji na sredini svake bočice. Ovih šest predmeta postoji kako biste ih voleli i čuvali, poput male kolekcije zanosnih čarolija.

PAKOVANJE

Pakovanje je prelepa kutija u boji koja odgovara svakoj od šest različitih bočica. Unutra, podloga je u blistavoj boji zlata. Na svakoj kutiji, ukrasna zlatna šara evocira na mesta i emocije koje parfem izražava. Tu su palate Via della Spiga u perspektivi, zatim trijumfalni luk Porta Nuova, unutrašnjoj La Scale, linija zasvođene tavanice Galerije, kolonade na fasadi Akademije u Breri, i reflektivni tornjevi Duoma. Ovo je Milano, zatočen u kutiji prepunoj čuda.

Samo u nekoliko odabranih Jasmin parfimerija!