Šminkerski trikovi za nanošenje tečnog pudera Šminka

Kada kupujete puder važno je da znate da nije samo boja važna.Potrebno je obratiti pažnju na još nekoliko stvari i znati par caka iskusnih šminkera. Već dugo u parfimerijama možete birati pudere koji su prilagođen vašem tipu kože. Ovaj korektivni i dekorativni kozmetički preparat umornom tenu će vratiti sjaj, neujednačenom blistavost. Pravilnim izborom pudera dobijamo ujednačen i savršen ten.

Pri biranju pudera morate uzeti u obzir i godine, jer se puderi za mlade devojke i dame u zrelim godinama razlikuju u teksturi i sastavu (puderi za žene starije od četrdeset godina obično sadrže kolagen ili hijaluron).

Male tajne

Nanošenje tečnog pudera prstima je najlakše, najbrže i njim se postiže najprirodniji izgled. Temperatura tela (prstiju) omekšava puder pa se on lakše nanosi.Ukoliko koristite tečnu podlogu, uvek promućkajte bočicu pre upotrebe. Pigmenti mogu da se slegnu na dnu i učine da koža izgleda neujednačeno našminkana.

Idealna podloga za vas mora da bude praktično nevidljiva kada je nanesete na kožu između obraza i vilice. Jednostavan trik za blistavi izgled je upotreba dve različite nijanse podloge. Nanesite vašu ‘pravu’ nijansu (onu koja je najsličnija tonu vaše kože) na vrat i preko celog lica, zatim nanesite nešto tamniju nijansu na nos, obraze, bradu i čelo, stvarajući ‘krst’ neznatno tamnije boje na sredini lica. Ova tehnika ‘osvežava’ boju lica i zaista čini da koža izgleda blistavo.


Proizvodi