Spremni za maturu U fokusu

Još jedna sezona matura nam se približava. Navažnije je uloviti – glamuroznu šminku, najsenzualniji parfem, idealnu kremu za ten. To nije uvek lak posao. Naročito ako se ne konsultujete sa „stručnom literaturom“– kao što je Jasmin!
Šminka za dive
Osnova svakog šminkanja, a naročito onog za maturu koje nagoveštava celovečernji provod, jeste postaviti dobar ten, tačnije bazu koja će omogućiti da šminka potraje tokom noći. Tek onda, kako stručnjaci preporučuju, u tankom sloju naneti tečni puder na celo lice, bronzer od uha do ispod jagodica, a rumenilo iznad bronzera.
Kada je reč o očima, bitno je da podočnjake, ali i sve druge nepravilnosti na licu, pokrijete korektorom. Tek onda sledi nanošenje senki, čija boja treba uvek da bude u kontrastu sa bojom očiju. Ako želimo nešto diskretnije, ne može se pogrešiti sa neutralnim nijansama poput bež, bakarne ili svetlobraon. Važno je najsvetliju nijansu za koju smo se odlučili staviti preko celog kapka, srednju nijansu na centralni deo kapka, dok se najtamnijom osenčava gornji, ali i donji kapak radi ravnoteže. Oči možemo da istaknemo i ajlajnerom i maskarom i da ih poput najlepšeg rama za sliku, uokvirimo veštačkim trepavicama koje će nam zagarantovati pogled dive.
Parfemi koji govore
Prafemi koji obaraju sa nogu i govore umesto vas – ovo su epiteti koje bi svako poželeo za svoj miris. Naročito ako se sprema za maturu gde i treba mnoge oboriti sa nogu i reći mnogo, ne samo rečima nego i pojavom. A da bismo to postigli, najvažnije je pronaći parfem koji najviše odgovara kako senzibilitetu, tako i prirodnom mirisu vaše kože. Jer, dok miriše na specifičan način na jednoj, isti parfem može poprimiti sasvim drugačiju notu na drugoj osobi. Zato parfem za maturu ne bi trebalo birati po aktuelnosti, nego po divnom osćaju koji budi u nama kada otvorimo njegovu veličanstvenu bočicu i načinu na koji prijanja na našu kožu.
Kreme sa X faktorom
Iako možda strahujete od odlaska na maturu zbog potencijalnih nepravilnosti tena, realnost je takva da mesta strahu više nema. Različite kreme predviđene specijalno za problematičan ten tu su da prekriju i onu najsitniju nesigurnost, koju ponekada vidite samo vi. Sa pravilno odabranom i nanesenom kremom, ne bi trebalo više da razmišljate o svojoj lepoti jer će ona uvek biti tu. A vi bi trebalo samo da se usredsredite na svoj šarm i duhovitost i tako zadivite sve na maturi. Stavite kremu na sebe, a iz sebe iznedrite svoj X faktor!