Šta ima novo? BLEU DE CHANEL parfem Parfemi

Muški mirisi skoji se predstavljaju u više koncentracija su prava retkost. BLEU DE CHANEL je baš to. Od toaletne vode koju je 2010. kreirao Žak Polž, preko parfesmke vode iz 2014. BLEU DE CHANEL sada ulazi na neistraženu teritoriju parfema.
Kreirao ga je Olivije Polž, parfimer i kreator koji je izabrao da probudi vedrinu i intenzitet koji postepeno ispunjava prostor sa neverovatno otmenim prisustvom. Kreiran je za one koji odbijajaju da se prilagode stereotipu, za one koji veruju u svoju snagu i koji nemaju želju da budu neko drugi.
“Poteškoća je bilo postaviti odgovarajući ton koji će preneti šta treba da bude ‘parfem za muškarca’. Jednostavno smo morali da izbegnemo ponavljanje onog što je već urađeno. Intenzitet i uglađenost se može izraziti bez pravljenja mirisnog punča. Zato sam želeo da dam više prostora sandalovini, da se sjedini sa kedrom i svežim top notama” kaže Olivije.
Prva verzija od pre osam godina širi miris kedra dajući mu suvu treperavost i svežinu borove šume u žaru leta. Vertikalna kompozicija, uzvišena i bezbrižna, odiše gorčinom grejpfruta i suvoćom vetivera. U 2014, BLEU DE CHANEL parfemska voda otkriva novi vid kedra. Jedinstvena tkanina prvog opusa je bila uronjena u amber i mošusne note. Šum sandalovine se mogao čuti u pozadini, ali amber nota i tonka zrnevlje su nešto što naglašava senzualnost kedra. U 2018, BLEU DE CHANEL parfem prilagođava proporcije drvenastih i citrusnih nota dve prethodne interpretacije. Trenutno prepoznatljiv, pečat mirisa je trenutno istetoviran na koži sa istim vodećim notama, sa osvežavajućim naletom lavande i geranijuma. Kedar brzo pulsira u srcu mirisa, prolazeći kroz njega kao koren kroz zemlju uzdižući se do neba. Zatim, druga drvenasta nota preuzima ulogu lagano vijugajući oko kedra, pronalazeći svoj put ka površini i pulsirajući svom svojom snagom. Ova kremasta, mlečna, zavodljiva sandalovina sa Nove Kaledonije je retka vrsta zaštićena delimično od strane CHANEL-a i preko dobavljača. Prerađena i oslobođena od svega nepotrebnog, ova sandalovina kombinuje snagu sa nežnim dodirom da kreira puniji, intenzivniji trag ali ipak ističe delikatnost. Veličanstvenu energiju ne možete shvatiti dok je ne doživite.