Parfemske premijere – POP STELLA MCCARTNEY Parfemi

Individualnost, autentičnost, avantura – sve su ovo sinonimi za POP, novi Stella McCartney parfem koji je obeležio 2016. Aktuelan, smeo i drzak, POP je miris nove generacije koja se nameće bez pardona.

Stellina filozofija je da parfem i kozmetika treba da istaknu jedinstvenu unutrašnju lepotu svake žene, a ne da odvraćaju pažnju od nje ili  da preovlađuju. POP pristupa lepoti i luksuzu na način koji potpuno pomera granice. Ovaj pionirski stav potiče iz autentičnosti i individualnosti kreatorke i predstavlja apsolutno odstupanje od modela ’jedna veličina za sve’

POP je blistav, moderan i drzak. Jedinstven, ovaj miris kombinuje veselu cvetnu notu tuberoze sa sandalovinom, evocirajući na šaroliki karakter nove generacije Stella McCartney ikona.

Izabrana zbog kultne i smele arome, tuberoza je reinterpretirana za POP tako da je u prvom planu njena blistava, hrskava i osunčana cvetnost. Ova novootkrivena vibracija u idealnoj je ravnoteži sa sandalovinom: neočekivana kombinacija cvetnih i drvenastih nota ima za rezultat nedvosmisleno ženstveni miris koji se nameće ali ne preovlađuje.

POP je kreiran tehnologijom biomimikrije, potpuno u duhu modne kuće koja neprekidno teži  prolanaženju održivih alternativa tradicionalnim procesima proizvodnje. U poređenju sa uljem koje se dobija iz obrađenih cvetova, ulje nastalo biomimikrijom – koja se fokusira na stadijum cvetanja – nudi mirisu znatno svetliji kvalitet, tako da POP poseduje nepogrešivu blistavost i sjaj. Uprkos snažnom olfaktornom svojstvu, pupoljci tuberoze daju veoma malo ulja – potrebno je 3600 cvetova za svaki gram apsolutnog ulja. Sandalovina, kojoj je potrebno 25 godina do prve žetve, je bila u tolikoj potražnji zbog svog ulja da danas predstavlja ugroženu vrstu. Tehnologija biomimikrije sprečava primenu procesa koji koriste velike količine sirovina za ekstrakovanje ulja iz cvetova tuberoze, i spašava jedno drvo sandalovine za svakih 2500 proizvedenih bočica mirisa

Inspirisani smelim ali uravnoteženim duhom mirisa, bočica i njen stoper su spojeni u neočekivani aranžman minimalističkih oblika. Bočica predstavlja obrnutu verziju brušene STELLA bočice, kao diskretan nagoveštaj subverzivne prirode POP mirisa. Po ugledu na unikatni Stella McCartney medaljom, stoper se ističe eksplozivnom metalik pink bojom. Inovativno sprej dugme na vrhu stopera je istovremeno funkcionalno i zabavno.

Stella komentariše da je „POP duh, potekao iz želje da se dočara i proslavi veoma posebno i uzbudljivo vreme u životu kada pronalazite sebe i svoje mesto u svetu. POP označava slobodu, život daleko od predrasuda i etiketiranja. Zajedno kao jedno biće, ove snažne mlade žene su sila koju ne treba zanemariti.“

Poznat po svojim dramatičnim radovima, legendarni fotograf Glen Luchford je ovekovečio spajanje četiri talenta. Kao dugogodišnji saradnik brenda, Luchford je svojevremeno fotografisao i Lindu Eastman, rano preminulu majku Stelle McCartney.

 


Proizvodi