Šta pokloniti ljudima koji imaju sve? Hrana za glavu

Svako od nas, u krugu bliskih ljudi ili porodice, ima nekoliko persona koje imaju sreću ili mogućnost da poseduju skoro sve što žele. Problem nastaje u trenutku kada ta osoba proslavlja neki sebi važan datum u životu, a vi obijate pragove svih mogućih i nemogućih radnji u potrazi za idealnim poklonom. Čak i ako ste u mogućnosti da budžetski propratite životni stil spomenute individue, za šta god se uvatite, shvatate da to ta osoba već poseduje, i to u njegovom najboljem obliku. Vreme je da prestanete da lupate glavu i da uključite senzor za kreativnost.

Vaša prijateljica XZ je ozbiljna žena i hedonista, koja zbog posla često putuje i nema vremena ni da izvadi garantni list iz svoje hromirane rerne, na kojoj bi joj pozavideo i šef Remzi. U njenom frižideru kome ukućani tepaju garsonjera nalaze se najbolje namirnice poznate čovekovom nepcu, a najbolji kuvari su poput sabranih dela zalepljeni za police. Ako ovome dodamo i to da vi veoma volite svoju prijateljicu i retko je viđate, imamo idealan poklon u najavi. Vaučer za kreativni čas kuvanja, na koji ćete ići zajedno obučene u trenerke i, uz dobru količinu kjantija, ulepiti ruke praveći fokaču, dok ragu veselo prska okolo, pravo je rešenje. Ako i posle ovog poklona ne odluči da se posveti kulinarstvu, ostaje joj znanje za idealni set meni za povremene goste, kao i nezaboravni moment provedeni sa vama.
Sa druge strane, ukoliko i dalje želite da budete deo poklona za sebi dragu osobu, možete organizovati neko nezaboravno putovanje. Destinaciju odaberite po ukusu oba putnika (neki grad u kome ste nekada proveli neko zajedničko lepo vreme) ili neka potpuno nova i zanimljiva (Island, low cost letom iz Budimpešte). Ovakvi pokloni ne moraju biti skupi (lako možete organizovati putovanje u neki neistražen deo Srbije ) ali za osobu koja ima sve, na emotivnom nivou, biće to poklon veliki kao planina.
Vaš dar može biti koristan, ali i edukativnog karaktera. Dakle, ako recimo imate posla sa članom porodice koji ima slobodnog vremena i želju za novim stvarima, uplatite njoj ili njemu časove u vezi sa nečim što ta osoba voli. Onome ko je zaljubljen u grčku kulturu organizujte časove učenja jezika, a onoga ko uživa u literaturi, za ruku odvedite na tečaj kreativnog pisanja. Ukoliko je reč o single roditelju ili tetki koji vole životinje, trk u pet šop ili još bolje u neki azil, pa neodoljivom poklonu vežite crvenu mašnu oko vrata.
Znamo da su iskustva, a nematerijalne stvari, ono što se pamti i zaista ostaje urezano u sećanje. Vođeni time, nekome možete pokloniti skok padobranom, vožnju balonom u Kapadokiji (gledajte i ovde da se uvalite ako je moguće) ili sat vremena adrenalinskog jurcanja kroz escape room.
Lako je biti originalan kada znate sa čim baratate, kada znate da osoba koja ima sve voli aromu pačulija, vi ste na konju. Zašto? Zato što joj možete, u dogovoru sa parfemdžijom, napraviti posebnu mirisnu notu, nazvanu po njoj ili nekom njoj bitnom trenutku. Ako ni vama novac nije problem, odlučite se da to za vas urade majstori iz francuske kuće Guerlain iz jednog razloga: najbolji su. Isti sistem možete primeniti i kod ljubitelja vina, a na vama je da dizajnirate specijalnu etiketu, što će vam svakako biti zabavno. Živeli!