Sve tajne senki za oči Šminka

Senkama za oči ističemo oblik i lepotu očiju, prikrivamo godine i umor, pružamo oku vedar i bistar pogled. Izbor senke za oči zavisi ne samo od boje vaših očiju, već i od njihovog oblika. Evo nekoliko šminkerskih pravila koja će vam pomoći da zablistate!

Senke mogu uspešno pomoći da vizelno prikrijemo ili umanjimo pale kapke. Kada se šminkamo treba da koristimo više mat senke kako bi skrenuli pažnju na oko a ne na kožu oko njih. Ispod obrva možemo naneti malo hajlajtera ili svetle blago sjajne senke. Nanesite senku uz liniju gornjih trepavica, i na spoljni ugao nagore, gledajući da je u liniji sa prirodnim uglom vašeg oka. To činimo sa tamnijom senkom. Ako želite malo suptilniji look, onda se koncetrišite na donji deo oka.
Senke sa dvostrukim efektom možemo nanositi suvom ili mokrom četkicom. Kada senke nanosimo mokrom četkicom pojačavamo njihov efekat, boju i postojanost .
Pomoću senke možemo postići različite efekte, da oči učinimo manjim ili većim, prikrijemo spuštene kapke. Žene sa malim očima mogu koristiti svetlije senke kao alajner na donjem kapku jer će to otvoriti oči. Nikada ih ne treba uokviriti jer tako ističemo veličinu oka. Ako su okrugle oči, naglašavanjem spoljneg ugla oka, izdužićete oči. Nanesite neutralnu bazu i konturišite ih sa senkom samo malo tamnijom od prirodne boje kože. Alajner nanesite malo posle polovine linije uz trepavice, produžite je i pred kraj je malo izvucite na gore.
Za postizanje „smokey eyes“bitan je dobar izbor senki koje birate prema boji očiju, dobar izbor različitih četkica, ajlajner ili olovka i maskara. Glavno pravilo za postizanje „smokey eyes“ efekta jeste da upotrebite dosta senki u tamnoj boji, koje nisu (previše) svetlucave, a najbolje je da budu u dve ili tri slične nijanse.
Postojanost senke možemo produžiti upotrebom baze za senke koja ujedno ističe i boju senke.


Proizvodi