Sve u svoje vreme – negujte lice u skladu sa svojim godinama Nega lica i tela

Biološko starenje nije moguće izbeći i ono se, pre ili kasnije, zapaža na svakoj osobi. Vreme ne možemo zaustaviti, a eksperti nas podsećaju na činjenicu da koža sve pamti! Zato joj je potrebna svakodnevna nega, a preparati shodno godinama koje nas “u stopu prate”. Kako naša koža ne bi vremenom postala starija od nas samih potrebno je koristiti najbolja, ali i sva raspoloživa sredstva.

20+
Sa dvadeset nemate bore, koža vam je glatka, sjajna i dobro nahranjena, a poneka aknica ostatak je promena iz mlađih dana. Ćelije se obnavljaju na svakih 28 dana. Normalnu kožu treba čistiti blagim losionima ili gelovima, a suvu kremastim losionima. Izaberite mlečne cleansere pogodne za vaš tip kože, a ne sapune. Za neke dame dvadesete su period kada ih sve drugo više brine osim godina, ali potrebno je na vreme početi sa hidratacijom, već u ranim, a posebno sredinom dvadesetih, jer koža već tada slabije zadržava vlagu. Izaberite hidratantne kreme sa antioksidantima koji će čuvati kožu vlažnom i u isto vreme boriti se protiv slobodnih radikala koji uništavaju kolagen.

30 +
Iako se mnoge žene u tridesetima još uvek osećaju kao devojčice, ipak trebaju znati da je došlo vreme za sazrevanje i životne mudrosti. U tridesetim ćete možda primetiti veće promene na koži. Piling je veoma važan. Birajte one koji nisu preterano agresivni i uvek ga koristite pre spavanja da bi evenutalna iritiranost nestala tokom noći. Kako biste sprečili bore i gubitak kolagena koristite intenzivnije kozmetičke preparate s više aktivnih sastojaka u obliku seruma i proizvode sa nazkom anti- agening. Pri izboru dnevne kreme pazite da ona sadrži faktor zaštite od sunca.

40 +
Koža sve više gubi vlažnost i sve je više opuštena. Neophodni su vam gel ili krema koji uklanjaju vidljive znakove starenja, preparati za revitalizaciju koji su bogato hidrantni, ublažavaju znakove umora i povećavaju sposobnost epiderma da zadrži vlažnost. Danas na tržištu se mogu pronaći preparati koji redefinišu konture lica, dakle sprečavaju opuštenost. Mnogi preparati sadrže retinol i hijaluronsku kiselinu, kao efikasne borce protiv starenja kože.

50 +
Pad nivoa estrogena, ulazak u menopauzu i efekti UV zraka ostavljaju traga na vašem telu i licu. Koža gubi čvrstinu, vezivno tkivo slabi, a konture lica se opuštaju. Pravim izborom krema u kombinaciji sa maskama sa intenzivnim delovanjem, uspećete da stopirate sve mehanizme koji utiču na starenje kože čineći je otpornom i jačom. Ne zaboravite antirid. U ovim godinama hipergimentacija, odnosno fleke na koži mogu biti problem, pa je neophodno odabrati adekvatnu kozmetiku za negu lica, vrata i dekoltea.

60+
Iako na tržištu nema mnogo preparata koji su posebno namenjeni damama starijim od šezdeset godina, oni ipak postoje (danas je dostupna i kozmetika posebno prilagođena ženama preko 70 godina). To su intenzivni tretmani protiv bora koje mogu koristiti i mlađe dame ako žele takozvani šok tretman protiv bora. U pitanju su preparati koji samnjuju vidljivost bora, održavaju kožu mladalački zategnutom i sprečavaju nastanak fleka. Kreme ovog tipa koriste se svakodnevno, a serumi se posebno preporučuju u prelaznim sezonama (proleće i jesen) kada koža izgleda umornije.


Proizvodi