Tajna iskusnih šminkera: kako se koristi korektor Šminka

Korektor je jedan od najdragocenijih stanovnika svakog nesesera za šminku. Ukoliko umete pravilno da ga koristite, savršeno prekriva nedostatke na licu, podočnjake, bubuljice.

Korektor se proizvodi u tri oblika: u vidu kreme, stika i gela. Ponekad, ako se korektor ne odabere pravilno, može se javiti tzv. rakun efekat – koža oko očiju biće mnogo svetlija od ostatka lica. Stoga važi zlatno pravilo: kada se korektor nanosi oko očiju, nikada ne bi trebalo povlačiti liniju u luku podočnjaka, tada se postiže kontraefekat. Najbolje je naneti ispod oka ravnu liniju od unutarnjeg do spoljnog ugla oka i od unutarnjeg ugla oka spuštamo ravnu liniju do početka nozdrva. Zatim prstima blago utapkamo naneseni sloj korektora da se sjedini sa puderom (prethodno nanetim na lice).

Kupci najčešće prave grešku kada boju pudera i korektora biraju tako što je isprobavaju na nadlanici gde je boja kože ipak drugačija od one na licu. Najbolje je nijanse isprobavati na području vilice i tako izabrati ton koji će odgovarati i uz vrat, a ne samo uz lice. Korektor se nikada ne utrljava u kožu, on se samo nežno utapkava. Ako ga nanosite grubo, dobićete suprotan efekat – koža će pocrveneti, a mesto koje ste želeli da prekrijete biće još naglašenije.

Prilikom izbora korektora veoma je važno da se odabere odgovarajuća tekstura i nijansa. Ljubičasti korektor se koristi za prikrivanje žutih nijansi kože, obično za prikrivanje žućkastih modrica. Takođe se koristi za ublažavanje jako tamnih podočnjaka i fleka na tamnoj koži. Zeleni korektor koristi se za neutralizovanje crvenih tonova na koži lica. Obično se koristi za prikrivanje bubuljica, mitisera, crvenih benova i crvenih fleka.


Proizvodi