Tajno oružje – olovke za usne Šminka

Lepo našminkane, pune, senzualne usne oduvek su bile predmet želja. Lepo istaknuta kontura usna je temelj, početak, neophodna konstrukcija za postizanje ovog cilja. Olovke za usne su zato veoma važan stanovnik torbice za šminku.

Olovke za usne imaju dekorativnu i korektivnu ulogu. Naime, ako umete pravilno da ih koristite možete otkloniti sitne nedostatke. Olovke za usne mogu biti vodootporne i obične. Boju olovaka biramo prema boji ruža. Najbolje je kada se ove dve nijanse podudaraju ili boja olovke bude jedan ton tamnija od boje ruža.

Nanose se pre stavljanja ruža ili sjaja kao konture, a mogu se naneti i na čitavu površinu usana jer se na taj način sprečava razlivanje ruža. Olovke za usne se mogu razlikovati po teksturi, pa su kod nekih proizvođača mekše (bitno je da se ne lome), a kod nekih tvrđe.Prvo oblikujte vrh gornje usne u obliku slova M, a zatim uokvirite celu gornju i donju usnu tankom linijom. Pratite prirodni oblik vaših usana ili napravite liniju duž unutrašnje ili spoljašnje strane da biste vizuelno smanjili ili povećali izgled usana. Ispunite usne olovkom, ostavljajući sredinu praznom. Na taj će se način vaš ruž zadržati duže, a usne će delovati punije. Ukoliko želite da vizuelno popunite usne nanesite za nijansu svetliji sjaj na sredinu usana. Reflektujuće brilijantne nijanse daće najbolje rezultate. Poželjno je da olovka bude u boji ruža ili za nijansu tamnija, ali važno je napomenuti da nikako ne treba preterivati, jer previše tamna olovka neminovno stvara utisak preteranosti. Nemojte iscrtavati usne mnogo preko linije gde se one prirodno završavaju. To nikada ne izgleda lepo, deluje neuredno i ističe bore.


Proizvodi