Tonirani alfabet: tonirane, BB i CC kreme Nega lica i tela / Šminka

Već dugi niz godina, tonirane kreme mogu se naći kako na rafovima Jasminovih parfimerija, tako i u damskim neseserima. One su dizajnirane pre svega za potrebe mlade kože i žena kojima nije potrebno jako prikrivanje. Nakon nanošenja deluju gotovo neprimetno, te su stoga idealne za žene koje imaju problema sa suvom kožom i manjkom hidratacije, a inače imaju uredan ten.
U poslednje vreme paleta ovih krema je obogaćena, pa BB i CC kreme postaju sve popularnije među pripadnicama lepšeg pola. Formulisane po alfabetu, ove kreme se mogu pohvaliti odličnim efektima za kožu, kao što su hidratacija, pokrivanje sitnih nepravilnosti i ujednačavanje tena. Ipak, one pružaju različitu vrstu nege, zbog čega bi trebalo da odaberete onu koja najviše odgovara vašim potrebama.

BB kreme: beauty balm ili balzam lepote

BB kreme su se prvo pojavile na azijskom tržištu, da bi veoma brzo postale veoma popularne u Americi, pa zatim i u Evropi. Ove kreme se smatraju poboljšanom verzijom tonirane kreme, jer imaju laganiju teksturu i prirodniji izgled od tečnih pudera. Osim što pokriva sitne nedostatke, ovaj proizdvod deluje kao podloga, hidrira kožu lica, izjednačuje ten i štiti od štetnih sunčevih zraka.

Što se tiče izbora, savetujemo da birate one sa adekvatnom zaštitom od sunca, koju možete nositi tokom čitavog dana. Veoma je važno da nakon čišćenja lica, nanesete hidratantnu kremu, a zatim BB kremu na predeo celog lica i kapaka. Možete je naneti samu ili u kombinaciji sa tečnim puderom. Od svih abecednih krema, BB kremice najslabije prekrivaju nepravilnosti na koži i idealan su izbor za mlađe žene.

CC kreme: color correcting ili korekcija boje

Razlika između BB i CC kreme je veoma mala. CC kreme su pretežno fokusirane na ujednačavanje boje kože, pa su proizvodi uglavnom namenjeni za ublažavanje crvenila ili diskoloracije, tako da CC kreme bolje prikrivaju nedostatke na koži u odnosu na lakše BB kreme.

Zato obnovite svoj alfabet, a sa njim i ten!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *