U fokusu: Zablistajte na maturi! U fokusu

Maxalt where can i buy without prescription in Providence Rhode Island Maturska groznica već uveliko vlada tinejdžerskim svetom. Biraju se cipele, isprobavaju haljine i odela, traži se adekvatan nakit i drugi asesoar, šuška se o frizurama… Kao i uvek, najslađe se ostavlja za kraj, a to je šminka. Ona je onaj poslednji, magični dodir koji celokupnom izgledu daje potreban sjaj. Zato, iako nju poslednju nanosimo prilikom spremanja, o načinu na koji ćemo se našminkati, o bojama i proizvodima koje ćemo koristiti, trebalo bi razmišljati na vreme!

Kao i u svemu, i prilikom šminkanja baza je najvažnija postavka tena, pa ona zajedno sa senčenjem lica mogu najviše da doprinesu kvalitetu ukupnog izgleda. Zato se o puderu i korektoru konsultujte sa nekim ko se u šminkanje dobro razume. Ako haljina otkriva još neke delove tela, važno je da se boja lica buy Lyrica belfast poveže sa ostatkom tela, pa zato dodajte malo iste boje na ključne kosti, dekolte i ramena. Šminkeri kažu da je važno da prilikom šminkanja izaberete jedan stil i da se njega pridržavate. Bilo to blago senčenje u zlatnim nijansama, crni ajlajner sa svetlom senkom ili smokey eyes, važno je da šminka jasno govori kako želite da se predstavite. A kako biste se osigurali da će vam senka dugo stajati, postavite masnim nijansama bazu, a onda senkama u prahu ili kamenu pređite preko. Danas nijedan make up nije potpun bez veštačkih trepavica koje će načiniti da vam oči izgledaju veće i lepše, a sam povod, matursko veče, dozvoljava i maskare u boji i šljokice.

Izbor karmina zavisi od toga kako ste našminkali oči. Držite se starog pravila blage usne – jake oči i obrnuto, pa nećete omanuti. Uz tanak crni ajlajner slobodno stavite jak ciklama ili crveni ruž, a uz smokey eyes odaberite nežan sjaj za usne. 

Najbolje je da umesto rumenila upotrebite bronzer, kako biste izbegli krugove na obrazima, pa njime pređite četkom po spoljnim ivicama nosa, po obodu lica i slepočnicama.

Boju noktiju uskladite s karminom. Ako je karmin crven ili pink, neka takav bude i lak, a ako je neutralan, nokti neka budu pastelno roze, bež ili frenč. I trudite se da izbegnete dugačke nokte, nisu već dugo u modi.

I savet koji je uvek koristan i primenljiv – budite u skladu sa svojim godinama, prilikom na koju idete i ličnim senzibilitetom. Ostaje još samo da izaberete pravog pratioca!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *