U punom sjaju – Pilinzi za lice i telo Nega lica i tela

Koža bez sjaja i sivkast, mutan ten znaci su da je neophodno  temeljno čišćenje. Piling je zato neobično važan, naročito posle leta. Odstranjivanje sloja mrtvih ćelija sa površine kože je veoma važan korak redovne nege koji će pomoći da ponovo zablistate.

 

 

Pre nego što u parfimeriji odaberete pilin, potrebno je da znate nekoliko detalja. Smog, prašina, duvanski dim ili svakodnevno nanošenje šminke otežavaju disanje našoj koži. Zato bi, s vremena na vreme, trebalo uraditi piling lica i skinuti sve odumrle ćelije.

 

U zavisnosti od tipa i kvaliteta kože, kozmetičari će vam preporučiti da piling radite povremeno, jednom ili dva puta, nekada čak i tri puta nedeljno. Postoje hemijski i mehanički, fizički pilinzi koji sadrže sitne čestice koje mehanički uklanjaju mrtve ćelije. Kada pilingom uklonite mrtav sloj kože, svaka krema biće mnogo delotvornija.

 

Bez obzira na vrstu pakovanja pilinga, staklenu teglicu ili plastičnu tubu, obavezno pre upotrebe pilinga u pakovanju stavite nekoliko minuta pod toplu vodu jer će toplota rastopiti masne supstance koje će bolje prodreti u kožu.  Grubim utrljavanjem možete oštetiti ili iritirati kožu lica. Ako koristite zrnasti, odnosno piling sa krupnijim granulama, nežno ga jagodicama prstiju umasirajte u kožu praveći male kružne pokrete po celom licu. Nemojte da preterujete sa masažom lica i vodite računa da taj proces traje do dva minuta.

 

Hemijski pilinzi na bazi glikolne ili voćne kiseline ne zahtevaju masiranje i dugo utrljavanje u kožu. Dovoljno je da takav piling nanesete na lice i ostavite ga da deluje onoliko koliko je to preporučeno, što je obično naglašeno na pakovanju proizvoda (obično 2 do 5 minuta). Nakon tog perioda lice temeljno isperite vodom.

 

Pilinzi za telo obično sadrže morsku so ili glinu. Takvi pilinzi pored toga što uklanjaju mrtve ćelije, podstiču cirkulaciju, dreniraju i pomažu u tretmanima celulita.