Uskladite nijanse senke i ruža Šminka

Postoji mnogo različitih saveta u vezi sa šminkanjem – od toga kako istaći svoje prednosti ili prekriti nedostatke, kako se našminkati u skladu sa oblikom lica, kako dekorativnom kozmetikom najbolje odgovoriti mestu na koje idemo, do toga kako aktuelne trendove uskladiti sa našom fizionomijom.

Važno je obratiti pažnju i kako se uklapaju različite boje i šminkerske aspiracije koje se u istom trenutku nalaze na našem licu. Jer, iako nam lepo stoje jarki ruževi, tamno našminkane oči, jaki bronzeri i intenzivna boja garderobe, ne mora da znači da će se i fuzija svih tih elemenata pokazati kao dobra.

Prema savetima naše poznate šminkerke Marine Maričić, ruž bi uvek trebalo da prati boju senke za oči. Dakle, ukoliko imamo „smokey eyes“ ili drugu tamnu šminku na očima, ruž mora biti svetliji, dok bi uz jarki ruž trebalo manje akcentovati oči. Takođe, uz zemljane boje na očima ruž bi trebalo da bude svežiji kako bi nam obasjao lice, dok bi jarke boje na očima trebalo izbalansirati pastelnim tonovima na usnama.

Još jedna od tajni velikih esteta je da uvek slažu karmin sa lakom za nokte. Tako da, ukoliko su nam nokti i karmin obojeni jarkim bojama, na očima bi trebalo imati samo lajner ili svetlu sjajnu senku.

Pri izboru senke važno je obratiti pažnju na garderobu koju nosimo. Tačnije, boju senke treba prilagoditi boji odevne kombinacije i ceo stil šminkanja uskladiti sa prilikom na koju idemo. Tako da, uz pravu dozu odmerenosti i smelosti, dopunjenu ličnim pečatom – nema puno mesta za grešku!

4