Veliki Nosevi: Pjer-Konstantin Gero Parfemi / U fokusu

Predstavljamo vam mladog, ali veoma talentovanog parfimera Pjera Konstantina Gueroa koji je ove godine privukao pažnju iskusnih poznavalaca parfema svojim maestralnim umećem kombinovanja najdelikatnijeg mirisnog sastojka, ruže sa drugim, na prvi pogled nespojivim mirisnim notama.

Pjer-Konstantin Guero je poznati kreator parfema posebno specijalizovan za stvaranje inovativnih akorda ruže. Sa profesionalnim iskustvom stečenim u Parizu, Minhenu, Njujorku i Dubaiju, Gueros je jedan od internacionalnih parfimera koji je imao priliku da proučava metode rada u različitim kulturama. Međutim, njegovo prvo iskustvo sa čulom mirisa desilo se kada je, kao dete, posetio atelje svog oca koji je bio modni kreator. Olfaktorni doživljaj kože i krzna u ateljeu izazvao je u njemu ne samo ljubav prema esencijama već i sposobnost da ih odabira i kombinuje. Guero trenutno živi u Dubaiju i radi na Bliskom istoku gde istovremeno nastavlja svoju karijeru i aktivno učestvuje u životu i kulturi grada. Uvek u potrazi za skladom između etičkih vrednosti i stimulativnih poslovnih poteza, Guero vešto balansira svoju ljubav prema čarobnim pustinjskim noćima sa užurbanim noćnim životom Bejruta i romantičnim večerima provedenim na obalama Sene.

U 2017. Pjer-Konstantin Guero  privukao je pažnju sa dve, izuzetno uspešne parfemske kreacije Blumarine Dange rosa i Trussardi Black Rose. U centru parfemske kompozicije The Black Rose je taifska ruža, posebno privlačna vrste iz Damaska. Po nekim izvorima taj misteriozni cvet vodi poreklo sa Balkana i da su je Turci u 16. veku preneli na Bliski istok. Dange rosa u svom središtu ima do sada neviđenu kombinaciju ruža iz Versaja i listova bosiljka


Proizvodi