Veliki povratak male štikle Trendovi

Beše davno kada su dame odbacile Kitten štiklu, proglasivši je dosadnom i zastarelom. Ipak, kako se moda kao i obično, vraća u cikličnim krugovima, mala štiklica ponovo gazi ka slavi. Na čelu ove prefinjene kolone nalazi se Dior ili bolje rečeno J’ adior cipela, must have u svetu fashion sestrinstva.

Poznata kao «vežbajuća» cipela na kojoj su modeli iz 60-tih učili da hodaju kako pista nalaže, Kitten je postala poznata širom sveta. Njenoj popularnosti doprinela je i Odri Hepbern, čija ljupkost ih je učinila još poželjnijim. Možda baš zbog nje, za ovaj model obuće govorkalo se da i prostitutku može učiniti prefinjenom damom. A onda je neko odlučio da su In samo visoke štikle ili sasvim ravne cipele i Kittenke su pale u zaborav, sve dok ih odande nije izvukao sad već čuveni Demna Gvasalia  iz brenda Vetement, a u saradnji sa Manolom Blahnikom. I pored toga, modna kuća Dior nekako je ipak dobila trku, jer je uspela da napravi najatraktivniju kitten cipelu na tržištu, koja je od početka godine jedan od najprodavanijih modnih komada.

Maria Grazia Chiuri, i njena kolekcija za Dior slave feminizam, jer je dizajnerka prvi ženski kreator u istoriji ove kuće. Možda baš zato, zajedno sa slogan majicama i tutu suknjama, Dior kitten cipelica predstavlja mali povratak te iskonske dame koja leži u svima nama.

Nošeni talasom povratka 90-tih, u kojima je trendi bilo nositi komade sa izraženim logotipom, Dior se u moru istih cipela izdvaja trakom na kojoj sve piše, crno na belo. Crne i špicaste, one svakako nisu obuća za svaku nogu, a ni za svačiji dzep. Ipak, za one koji su se odvažili da upadnu u Dior Kitten ekipu, kombinacije su nepregledne, pa se može poneti uz belu košulju, lepršave haljine, farmerke, mini haljine, dugačke suknje, šešire, pa čak i uz duks sa kapuljačom ako baš insistirate. Iako se model pojavljuje u tri varijante – mala, srednja i velika štikla, mislimo da bi 2017-te čak i Carrie Bradshaw podlegla ovoj drugoj.