Vodič za one koji ne vole da mirišu kao ostali Parfemi / Trendovi

Ako spadate u one koji vole originalnost i kvalitet, a preziru kada svi mirišu isto, evo nekoliko preporuka samo za vas. Svi parfemi koje smo odabrali namenjeni su i muškarcima i ženama. Sastoje se od visokokvalitetnih prirodnih sastojaka koji različito mirišu u zavisnosti od toga ko ih nosi. Ovaj tekst je poziv na istraživanje, putovanje u magično carstvo mirisa koje, naravno, počinje u – Jasminu.

Lalique TERRES AROMATIQUES
Parfimer Fransoa Koti bio je ubeđen da svaki njegov parfem zaslužuje savršenu bočicu predivne jednostavnosti i besprekornog ukusa. Rene Lalik je 1905. godine otkrio proces koji mu je omogućavao da proizvodi luksuzne predmete od stakla u velikim količinama po pristupačnoj ceni.Tada je Koti konačno mogao da ostvari svoju zamisao. Odajući priznanje saradnji ova dva vizionara, Terres Aromatiques slavi najpoznatiju aromatičnu biljku sa juga Francuske: majčinu dušicu, uparenu sa lavandinom. U sadejstvu sa limunom, nestašna nota ananasa i zelena svežina kardamoma daju dodatni sjaj sunčanom akordu. Frezija smekšava note u srcu mirisa voćnom aromom koja podseća na pomorandžu. Drvenasta osnova sa primesama ambera, vetivera i aromom tonka bobica – mešavina sena, badema i duvana – zaokružuje ovo sećanje na zemlju koja je vekovima bila inspiracija za parfimere.
limun, lavandin, vetiver, ananas, majčina dušica, frezija, tonka bobice

Trussardi SCENT OF GOLD
Treći miris u ekskluzivnoj kolekciji Trussardi parfema posle Amber Oud i The Black Rose (sva tri zaslužuju da se nađu na ovoj listi) inspirisan je legendom koja je počela u osvit vremena i nikad se neće završiti zato što predstavlja najbolje što život pruža. U pitanju je legenda o zlatu. Ono se otkriva u sunčevim zracima, u sitnim svetlucavim kristalima pustinjskog peska i nebu koje blista u suton i svitanje. Može se naći u predivnom dragulju, prefinjenom vezu, ukusnom jelu ili na preplanuloj koži koja mami na poljupce. Scent of Gold je luksuzna parfemska voda koja pripada orijentalnoj drvenasto začinskoj porodici. Parfimer, Elenor Masne je komponovala složenu olfaktornu partituru oko izvanredne Noir Prunol osnove koju je 1876. godine kreirala Maison de Laire za potrebe luksuznog parfimerstva. Vešta igra kontrasta nastaje na notama koje podsećaju na šećer i liker, obavijene baršunastom crnom orhidejom i zagrejane aromama začina sa Madagaskara.
cimet sa Madagaskara, bergamot, crna orhideja, duvan, jasmin, vanila, pačuli

Guerlain Aqua Alegoria BERGAMOT CALABRIA
Vrhunski niche parfimeri izbegavaju da svoje kreacije etiketiraju kao muške ili ženske. Verovatno najpoznatija prestižna parfemska kuća Guerlain potpisuje fenomenalnu liniju Aqua Alegoria, savršenu za letnje mesece. Neki od parfema iz ove linije zaista su prvenstveno za žene (Aqua Alegoria PAMPLELUNE ili Aqua Alegoria PERA GRANITA), dok blistavi sveži dragulj u ovoj liniji, Bergamot Calabria, mogu da slobodno da koriste oba pola. On odiše kristalnom svežinom koja pleni i obavija nas u potpunosti svojim prepoznatljivim mirisom bergamota koji naša čula miluje i osvežava pripremajući nas za tople dane koji slede. Bergamot Calabria je izuzetno sveža cvetnomirisna nota koja asocira na čistu svežu belinu mirisnih mediteranskih prostranstava u kojima ovaj cvet raste.
bergamot, kardamon, đumbir, drvene note, mošus

Gucci OUD
Novija verzija parfemskog klasika Gucci by Gucci iz 2007. godine, poznat još i kao Gucci Ambre, prati trend tzv. oud-orijentalaca i nosi naziv Gucci Oud. Parfem je najavljen kao uniseks miris koji je glamurozan, opojan i misteriozan. Bogata i intenzivna kompozicija sadrži esenciju ouda sa Laosa koja je 100 odsto prirodna. Gornji akordi uključuju krušku, šafran i malinu. U srcu su esencije bugarske ruže i cveta pomorandže, iza kojih nastupa orijentalna baza ouda, pačulija, ambera i mošusa. Ovo je parfem koji ćete ili obožavati ili mrzeti.
kruška, šafran, bugarska ruža, cvet pomorandže, oud, pačuli, amber, mošus


Proizvodi