Vrelo leto na asfaltu Hrana za glavu

Ako ste prinuđeni da ostanete u gradu, čak i u vreme najvećih vrućina, ne očajavajte. Potrudite se da svoje letnje vreme organizujete na najbolji mogući način. Ako se samo malo zainteresujete, otkrićete da i u velikom gradu postoje male, skrivene oaze koje će vam pomoći da se bolje osećate na 30 stepeni u hladu. Evo kratkog podsećanja šta nikako ne smete zaboraviti ovog leta:
11. Pijte dovoljno vode. Ne soka, kafe ili čaja, već vode koja je neophodna u većim količinama da bismo sprečili dehidrataciju. Trudite se da tokom letnjih meseci u gradu uvek sa sobom imate flašicu vode. Osećaćete se bolje, a to će se videti i na vašoj koži.

2

2. To što ne idete na letovanje nije razlog da se odreknete bakarno preplanulog tena. Collistar sprej za samopotamnjivanje pomoći će vam da ponosno prošetate mini-suknju i pokažete divno preplanule noge.

3. Leto je, naravno, vreme za intenzivne boje. Ipak, ne preterujte sa šminkanjem – lak za nokte i sjaj za usne su često sasvim dovoljni. Predlažemo Chanel letnju kolekciju.

4

4. S obzirom na to da je znojenje pojačano, neophodno je uneti dovoljno mikroelemenata koje u ovom periodu pojačano gubimo. Paradajz je prava riznica minerala, posebno dragocenog kalijuma. Jedite ga uvek sa malo ulja jer se na taj način iz ovog povrća potpuno iskorišćava likopen, dragoceni antioksidant.

5

5. Živeti u gradu na dve reke velika je prednost koju često zaboravljamo. Pronađite svoje mesto na reci: čamac, splav ili kafić, opustite se i uživajte u okruženju u kom vreme teče za nijansu sporije.