Vreme darivanja U fokusu

Ako spadate u onu grupu ljudi koji se uvek raduju i iskreno uživaju u biranju poklona za drage osobe, nećemo vam reći ništa što već ne znate, ali možda pronađete nekoliko korisnih predloga. Ako se, pak, svake godine mučite da pronađete pravi poklon, pažljivo čitajte sledeće redove.

Šta onda pokloniti dragim osobama, a da to bude istovremeno originalan i rečit znak pažnje?
Parfimerija je dobro mesto za biranje poklona. Pre nego što se prepustite šopingu, važno je, ipak, da znate nekoliko stvari. Krema protiv bora, antirid ili serum za intenzivno zatezanje lica odlični su pokloni za mamu ili baku, ali kada ga poklanjate nekoj dami koja vam nije veoma bliska, zakoračili ste u minsko polje. Drugim rečima, bolje je odabrati nešto drugo. Recimo, luksuzni losion za telo ili kvalitetan set za manikir.
Prijatelje možemo da podelimo na one za koje znamo da preferiraju praktične, korisne poklone i na one koji vole poklone koji će ih razveseliti. Prvi će se verovatno oduševiti penom za umivanje ili tonikom za skidanje šminke, dok će se drugi iskreno obradovati senkama za oči u nekoj neobičnoj i veseloj nijansi. Nekima je vrlo važno pakovanje, pa je transparentni prah puder sa svetlucavim česticama za sjaj i blistavost celog lica iz Chanel limitirane božićne kolekcije pravi izbor.
Poklon za vašeg muškarca kupljen u parfimeriji je pun pogodak. Iako se često ustručavaju da kupuju kozmetiku, muškarci i te kako polažu na fizički izgled. Pored klasičnih losiona i balzama posle brijanja, na raspolaganju su vam i kreme protiv bora, antiridi za uklanjanje podočnjaka, pene za brijanje za posebno osetljivu kožu, tretmanske kreme za bolju definiciju trbušnih mišića.
Ako je vaš budžet ograničen, odlučite se za poklon koji mogućnost da pogrešite svodi na minimum. Pravi primer je crveni ruž, čija magija traje decenijama. Pristaje gotovo svakoj ženi, samo je važno odabrati pravu nijansu.
Ipak, parfem je najbolje rešenje jer pokazujete da znate šta ona (on) voli, podsećaće dragu osobu na vas i kad niste zajedno, a uz miris šalje i tajnu poruku koja raduje čula i greje srce.
Parfem je klasičan poklon koji nikada ne izlazi iz mode. Treba ipak naglasiti da je to intiman poklon koji zahteva da poznajete ukus onog kome ga poklanjate. Parfemski set je odličan izbor. Pored toaletne ili parfemske vode, u njemu se obično nalazi i gel za tuširanje, dezodorans ili mleko za telo.

Ove godine odustanite od stereotipnih poklona poput šalova i kapa. Bliskim i dragim osobama omogućite neko mirisno zadovoljstvo, mali „paket sreće“. Stoga vam, uz najlepše želje za predstojeće praznike, preporučujemo da obavezno svratite u Jasmin. Samo pazite da tamo ne naletite na nju (njega)! Da vam ne propadne iznenađenje…