Zašto vaša koža izgleda staro? Nega lica i tela

Bore nisu jedini trag koje vreme ostavlja na vašem licu. Godinama, koža gubi svoj tonus, oblik lica se menja, konture su preoblikovane. Međutim i taj problem ima svoje kozmetičko rešenje.

Velike kozmetičke kuće osmislile su specijalne preparate za preoblikovanje kože lica i popunjavanje bora. Tu su dnevne i noćne kreme, specijalne kreme za preoblikovanje kontura usana i oka (ovo su posebno kritične regije), fluidi i serumi sa intenzivnim delovanjem i maske za instant učinak.
Aktivni sastojci ovih preparata najčešće deluju na nekoliko frontova. U kozmetičkim laboratorijama sintetizovani su specifični aktivni sastojci koji podstiču proizvodnju tensina – proteina u koži zaduženog za ponovno spajanje ćelija, poboljšanje ćelijske razmene i podsticanje sinteze kolagena i elastina. Mreža kožnih tkiva postaje zategnutija, koža gušća i boljeg tonusa, a konture lica deluju podignuto.
U ovim kremama često se dodaje mikronizovana hijaluronska kiselina hidrira i popunjava bore. Iako ova vrsta preparata ima za cilj da zategne opuštenu kožu, ovi proizvodi sadrže visoko kvalitetne sastojke koji sprečavaju neprijatni osećaj zatezanja. U prvom redu to su ši buter i ekstrakt ćentele, esencijalna ulja geranijuma, jasmina, ruže i irisa.


Proizvodi