Zimske čarolije Nega lica i tela

Zimski meseci su, zbog ekstremnih klimatskih uslova, period pojačane nege kože, kose, tena, noktiju, čitavog tela.

Iako sunce isušuje kosu i kožu i zahteva dodatnu negu, ni vetar i niske temperature nisu saveznici lepote. O grejanju i njegovim negativnim efektima da i ne govorimo. Zbog toga bi u zimskom, vetrovitom periodu, trebalo posebno misliti na hidrataciju. To je vreme kada bi trebalo češće nanositi kreme i losione na telo i lice, a naročito na ruke koju su najizloženije spoljnim negativnim uticajima. Kako bi učinak bio bolji, tom prilikom koristite masnije i punije kreme, koje će koži vratiti potrebnu vlažnost. Savet: uvek u džepu ili torbici imajte mini pakovanje zaštitne kreme!

U hladnom periodu dobro je koristiti i kozmetiku protiv pigmentacionih nepravilnosti. To su preparati koji se bore protiv hiperpigmentacije i ujedinjuju efikasnost, regeneraciju i zaštitu kože u borbi protiv starenja. Jedno od istraživanja koja je sprovedeno među ženama kako bi se otkrilo šta za njih predstavlja idealan ten, utvrdilo je da je to ujednačen ten! Nažalost, i kod mlađih i kod starijih žena, on je često narušen flekama nastalim usled nepravilne pigmentacije kože. Kako ovo posebno dolazi do izražaja u hladnim danima, to je vreme kada bi se naročito trebalo baviti manama kože lica i tela i opredeliti se za kozmetiku protiv pigmentacionih nepravilnosti.

A kao ukras i najlepši ram lica, tu je kosa. Kako i na nju hladnoća negativno utiče dovodeći do pucanja i istanjivanja, kosu bi u zimskom periodu trebalo dodatno tretirati. To ne znači čuvati je samo kapama, nego i maskama, ampulama i serumima koji će održati njen sjaj i punoću. Oni će je štititi od štetnih dejstava vetra, vlage i hladnoće, dajući joj punoću, sjaj, zdravlje i lepršavost.


Proizvodi